Valbeveiliging

Bij werkzaamheden vanaf 2,5 meter hoogte is valbeveiliging verplicht. Vanaf deze hoogte is vallen namelijk extra riskant. Als er werkzaamheden nodig zijn op bijvoorbeeld het dak van uw bedrijfspand, dan moet het dak voorzien zijn van valbeveiliging. Door permanente valbeveiliging te installeren, voldoet u aan de Europese richtlijnen.

Voorbeelden van permanente valbeveiliging zijn: Hekwerk. Hekwerk biedt een goede bescherming tegen vallen van hoogte. Afhankelijk van de architectuur en esthetische vereisten aan het gebouw kunt u kiezen voor permanent, zelfdragend en neerklapbaar hekwerk. Leeflijnsysteem. Met een leeflijnsysteem zit u tijdens het werken op hoogte met een staalkabel vast aan het systeem. De meeste systemen zijn zo geavanceerd dat u de leeflijn niet los hoeft te koppelen tijdens het volgen van het kabelsysteem.

Het is tevens mogelijk om meerdere lijnen tegelijkertijd aan één systeem te koppelen. Ankerpunten. Ankerpunten kunnen op meerdere manieren ingezet worden om een dak te beveiligen. Zo worden ze onder meer gebruikt als onderdeel van een leeflijnsysteem en kunnen ze ook dienst doen als bevestigingspunt voor abseilwerkzaamheden. Wilt u valbeveiliging laten installeren op uw dak? Neem contact op met Spanhak Dakwerken voor advies of een afspraak: 0800 2255 444.

Andere dakdekkersdiensten

Het werkgebied van Spanhak Dakwerken