Platte daken

Bitumineuze systemen worden in veel gevallen in twee lagen opgebouwd.

Afhankelijk van het isolatiemateriaal dat wordt toegepast, de onderconstructie van het dak en de bevestigingswijze van het dakbedekkingssysteem, moet worden bepaald wat de ideale onderlaag is.

Het verdient de voorkeur om voor de onderlaag en de toplaag hetzelfde type bitumen te gebruiken. Hiermee wordt een optimale hechting verkregen tussen beide banen.

Onderlaag

Royalbase; Bij een dak dat ballast wordt, wordt vaak gebruik gemaakt van een Royalbase onderlaag. Deze eenzijdig gebitumineerde polyestermat heeft goede sterkte-eigenschappen en zorgt tevens voor een goede verdeling van de dampdruk. Blaasvorming zal dus niet optreden!

Toplaag

Royalgum Mono; In deze dakbaan zijn technische kennis, moderne productiemethoden en strenge grondstoffenselectie verenigd tot een product dat aan de hoge Nederlandse eisen voldoet. Mede vanwege de stabiliteit door de gecombineerde wapening van polyester met glas is Royalgum Mono met het nodige vakmanschap te verwerken tot een eenlaags systeem.

Royalgum Extra (Bicom); Royalgum Extra is gewapend met een polyestervlies om de gewenste sterkte te bereiken. Royalgum Extra Bicom is voorzien van een gecombineerde inlage. Polyester geeft de benodigde sterkte, een glasscrim geeft de baan een verbeterde dimensionele stabiliteit.

Een systeem met Royalgum Extra (Bicom) kan op verschillende manieren worden bevestigd aan de onderliggende constructie. In relatie tot de onderconstructie en het isolatiemateriaal dat wordt toegepast kan worden gekozen voor een mechanisch bevestigd, een losliggend geballast of een gekleefd systeem. In alle gevallen dient het een tweelaags systeem te zijn. Royalgum Extra (Bicom) wordt volledig gekleefd op de onderlaag middels de brandmethode.

Voor meer informatie omtrent Royalgum platte daken. Bekijk de folder.