Lichtkoepels

Lichtkoepels worden veel gebruikt op platte daken. Om in de kamer onder het platte dak een mooi verlichte ruimte te creëren, is een lichtkoepel een populaire oplossing. Lichtkoepels zijn er in vele soorten en maten; er is altijd wel een lichtkoepel die bij uw platte dak past. Spanhak Dakwerken plaatst al jarenlang diverse soorten lichtkoepels: vlakkelichtkoepels, ventilatiekoepels en daktoegangskoepels. Bent u geïnteresseerd in een lichtkoepel? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis advies of een vrijblijvende afspraak bij u op locatie. Bel gratis met 0800 – 22 55 444.

Plaatsen lichtkoepel

Uw dak moet in goede staat verkeren voor het laten plaatsen van een lichtkoepel. Daarnaast gaan we na wat voor soort dak u heeft om de werkwijze van het plaatsen van de lichtkoepel te bepalen. We moeten namelijk eerst een gat maken in uw dak op de plaats waar we de lichtkoepel plaatsen. Nadat we de opening op maat gemaakt hebben, plaatsen we de dakkoepel. Bij een plat dak met bitumen dakbedekking branden we dit tegen de randen van de lichtkoepel om het geheel waterdicht af te sluiten. Plaatsen we de lichtkoepel tussen de dakpannen, dan moeten we deze eerst gedeeltelijk verwijderen. Na het plaatsen van de lichtkoepel slijpen we de dakpannen op maat en plaatsen we deze langs de randen van de lichtkoepel inclusief loodflap voor waterdichtheid.

Lichtkoepel vervangen

Na verloop van tijd kunnen oude lichtkoepels gaan verkleuren of scheurtjes vertonen. Daarnaast isoleren veel verouderde lichtkoepels niet goed meer en is het vervangen van de lichtkoepel een handige manier om uw huis beter te isoleren. Als we de lichtkoepel vervangen kunnen we de nieuwe dakkoepel op dezelfde locatie terugplaatsen, zodat er niet opnieuw in het dak gezaagd hoeft te worden. Daarvoor moet uiteraard wel het formaat van de nieuwe lichtkoepel overeenkomen met de maat van uw oude lichtkoepel.

Lichtkoepel isolatie

Lichtkoepels brengen zoals de naam al zegt meer licht in huis. Daardoor heeft u minder verlichting nodig overdag en dat levert een energiebesparing op. Een goed geïsoleerde lichtkoepel is ook een belangrijke energiebesparende maatregel. Er bestaan enkelwandige, dubbelwandige en driedubbelwandige lichtkoepels. Waar enkelwandige lichtkoepels voor warmteverlies zorgen, heeft u daar met de beter isolerende lichtkoepels minder of geen last van. In de garage waar u toch niet verwarmd kunt u best een enkelwandige lichtkoepel laten plaatsen, maar voor de rest van uw huis wilt u minstens een dubbelwandige lichtkoepel.

Andere dakdekkersdiensten

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Kempenaar 01 14
8242 BA Lelystad

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem