Dakkapellen bekleden

Als uw dakkapel toe is aan een renovatie, dan kan Spanhak Dakwerken de herbekleding van de wanden en het dak voor u uitvoeren. We bekleden uw gehele dakkapel waterdicht en zorgen bovendien voor een onderhoudsarme dakbedekking.

Onderhoudsvriendelijke dakkapel renovatie

Bij dakkapel renovatie moet u onder meer denken aan het vervangen en isoleren van de zijkanten van uw dakkapel, het dak en de boeidelen. Ook voor koper-, lood- en zinkwerken kunt u bij ons terecht, dus mocht het lood onder de zijkanten vervangen moeten worden dan nemen wij dit mee in de dakkapel renovatie. Hoewel vele dakbedekkingen mogelijk zijn, renoveert Spanhak Dakwerken uw dakkapel bij voorkeur met onderhoudsarme materialen. Zo we uw dakkapel onderhoudsvriendelijk en zorgen we bovendien voor een verbeterde de isolatie.

Dak van dakkapel bekleden

Het dak van de dakkapel bekleden wij met bitumen. Bitumen wordt al ruim 2.000 jaar gebruikt voor het waterdicht maken van oppervlakken. Vroeger gebruikte men bitumen om schepen waterdicht te maken, maar tegenwoordig is het materiaal ook zeer populair als dakbekleding. Daarnaast is het materiaal een soort restproduct, want het is een overblijfsel van het distilleren van aardolie. Bitumen heeft een lange levensduur waardoor het uw dakkapel en platte dak tot wel 25 jaar waterdicht houdt.

Zijkanten van dakkapel bekleden

Voor het bekleden van de zijkanten van de dakkapel heeft u veel opties, in tegenstelling tot het dak. Allereerst is er kunststof bedekking voor de zijden uw dakkapel. Daarnaast kunt kiezen voor multiplex. Verder valt ook zink onder de opties. Maar de meest gekozen bekledingen zijn:

  • Kunststof dakkapel bekleding. Kunststof geveldelen zijn om te beginnen de populairste bekleding waarmee we de zijkanten van een dakkapel bekleden. Het grote voordeel hiervan is dat deze vorm van dakkapelbekleding vrijwel geen onderhoud vergt, in tegenstelling tot andere soorten dakbedekking. Ook is deze soort bekleding verkrijgbaar in diverse kleuren.
  • Multiplex dakkapel bekleding. Het multiplex geeft uw dakkapel een mooie, egale uitstraling. De houtsoort is daarnaast in elke gewenste kleur te beschilderen. Het nadeel van deze bekleding is echter de mate van onderhoud: het hout dient immers regelmatig schoongemaakt te worden.

Dakkapel opnieuw bekleden door Spanhak Dakwerken

Wilt u uw dakkapel laten renoveren? Spanhak Dakwerken heeft al ruim 25 jaar ervaring in het bekleden en renoveren van dakkapellen en geeft u eveneens graag advies. Bel met 0800 2255 444 of vul het contactformulier in.

dakkapel bekleden

Andere dakdekkersdiensten

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Kempenaar 01 14
8242 BA Lelystad

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem