Dakisolatie

Isoleren is belangrijker dan ooit. Uw woning wordt er duurzamer van en u bespaart op uw energierekening. Warmte stijgt op en gaat verloren via het dak. Daarom is dakisolatie een verstandige investering. Als u uw dak laat isoleren verliest u minder warmte in de winter waardoor uw stookkosten aanzienlijk zullen dalen. Het isolatiemateriaal vormt, naast de waterkerende laag, een belangrijk element van het dakbedekkingpakket.

Een bijkomend voordeel is het (woon)comfort dat gedurende de zomermaanden aanzienlijk verbetert. De hoge buitentemperaturen zijn veel minder van invloed op het binnenklimaat. Eventuele kosten voor airconditioning worden verlaagd door een goed pakket isolatie.

Dak laten isoleren? De mogelijkheden

De isolatiemethode hangt af van het type dak (plat of schuin), de dakconstructie, uw budget en uw voorkeur. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit dakisolatie buitenzijde of dakisolatie binnenzijde. Dan brengen de isolatie ofwel aan de binnenkant van uw dak aan ofwel aan de buitenkant. We lichten de mogelijkheden voor isolatie van een schuin dak en een plat dak toe.

Schuin dakisolatie

Schuine daken of hellende daken isoleren we zowel via de binnen- als de buitenzijde. Dakisolatie binnenzijde betekent dat we het isolatiemateriaal onder de dakconstructie plaatsen. En zoals u zich kunt voorstellen plaatsen we dakisolatie buitenzijde op de dakconstructie aan de buitenkant. In veel gevallen moeten we bij die twee isolatiemethode ook nieuwe dakbedekking aanbrengen. Het voordeel van het dak isoleren via de buitenkant is dat u geen ruimteverlies heeft in de kamers direct onder het dak.

Plat dak isoleren

Plat daken isoleren we ook via de buiten- en de binnenkant. Het gaat ook hier om het plaatsen van isolatiemateriaal ten opzichte van de dakconstructie. Bij binnenkant dakisolatie komt het isolatiemateriaal onder de constructie en bij buitenkant dakisolatie plaatsen we het erop. Ook bij plat daken kunt u isolatie via de buitenzijde het beste gelijktijdig met het plat dak vervangen laten doen. Het grootste verschil is dat de buitenisolatie ervoor zorgt dat de dakconstructie van het plat dak ook geïsoleerd is. Daardoor ondervindt de constructie minder temperatuurschommelingen en dat verlengt de levensduur van de constructie.  

Soorten dakisolatie materiaal

Wat is goede dakisolatie? Goede dakisolatie is gemaakt van materiaal dat geschikt is voor uw type dak. We gebruiken verschillende soorten isolatiemateriaal om uw dak te isoleren. Bij het kiezen van een geschikte soort isolatiemateriaal zijn het type dak, de isolatiewijze en de isolatiewaarde afwegingen die meespelen. Ook uw budget is een belangrijke factor. De prijzen van isolatiemateriaal lopen namelijk behoorlijk uit een en daardoor heeft de materiaalkeuze invloed op de kosten. Een overzicht van materialen die we bij Spanhak Dakwerken gebruiken voor het isoleren van daken:

Kunststof dakisolatie

ROYALPUR (HR) dakisolatie

Royalpur HR is een plaat van kunststof hardschuim die aan beide zijden is voorzien van een cachering van gebitumineerd glasvlies. Dankzij een zeer specifieke productiemethode en grondstoffenselectie heeft Royalpur HR een isolatiewaarde die duidelijk boven die van polyurethaan ligt. De warmtegeleidingscoëfficiënt is 0,025 W/mK en dit heeft tot gevolg dat een dikte van 63 mm volstaat voor een warmteweerstand van 2,5 m2K/W. De platen met een dikte van 75 en 100 mm hebben een warmteweerstand van resp. 3,0 en 4,0 m2K/W.

De systemen waarin polyurethaan kan worden toegepast zijn sterk afhankelijk van de cachering van de platen. Gebitumineerd glasvlies biedt de mogelijkheid om de platen met warme bitumen te verkleven aan de ondergrond en vervolgens de bitumineuze dakbedekking partieel te verkleven op de isolatie. Zowel een eenlaags systeem met Royalgum Fusion als tweelaagse systemen met een geperforeerde onderlaag zijn toepasbaar. De overige cacheringen kunnen worden toegepast in losgelegde systemen met ballast of in mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen. De waterdichte laag kan zowel van bitumineuze banen als van kunststof banen worden gemaakt.

ROYALPIR (PIR dakisolatie)

Royalpir wordt geproduceerd door polyisocyanuraat tussen twee lagen aluminiumfolie te laten opschuimen tot de gewenste dikte. Het resultaat is een vlakke, harde kunststof plaat met een bijzondere isolatiewaarde en een goede begaanbaarheid. Royalpir, bij uitstek geschikt voor renovatie en in lichte constructies, wordt toegepast in systemen waarbij de dakbedekking mechanisch wordt bevestigd of in losliggende systemen met ballast. Zowel eenlaagse als tweelaagse systemen kunnen worden toegepast.

KOOLTHERM K1 dakisolatie

Optimale isolatie van warmte wordt verkregen door met zo min mogelijk materiaal zoveel mogelijk stilstaande lucht te creëren. Kooltherm K1 is een kunststofschuim waarbij deze theoretische opgave praktisch tot een zeer goed resultaat heeft geleid.

De Kooltherm K1 platdakplaat wordt toegepast op betonnen, stalen of houten daken onder enkel- en meerlaagse bitumineuze dakbedekking en enkellaagse kunststof dakbedekkingen welke mechanisch bevestigd zijn.

Steenwol dakisolatie

Taurox

Een zeer brandveilige isolatielaag wordt aangebracht met steenwol. De meest opvallende eigenschappen van steenwol, naast de brandveiligheid, zijn de ongevoeligheid voor temperatuurbelasting, de damp-open structuur waardoor blaasvorming nagenoeg onmogelijk is en de grote afpelweerstand en drukvastheid.

Rockwool produceert verschillende typen steenwol dakplaten:

Taurox Duo

Drukvaste onbrandbare dakisolatieplaat van steenwol met verbeterde beloopbaarheidspresentatie. Geïntegreerde harde toplaag door gepatenteerde Dual Density Technology. Verkrijgbaar zowel onbekleed als éénzijdig geïmpregneerd met bitumen en éénzijdig bitumen geïmpregneerd met een afwerking van een polypropyleen wegbrandfolie.

Taurox Rhinox

Zeer goed beloopbare onbrandbare dakisolatieplaat van steenwol met geïntegreerde extra harde toplaag, een harde middenlaag en een stevige onderlaag. Geproduceerd op basis van de gepatenteerde Triple Density Technology.

Taurox D

Onbrandbare dakisolatieplaat met extra hoge druksterkte. Toepasbaar voor geballaste afdichtingen.

Taurox Delta

Op afschot gezaagde drukvaste dakisolatieplaat van steenwol met geïntegreerde harde toplaag. Verkrijgbaar zowel onbekleed als éénzijdig bitumen geïmpregneerd met een afwerking van een polypropyleen wegbrandfolie.

Andere dakdekkersdiensten

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Kempenaar 01 14
8242 BA Lelystad

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem