Dak reinigen

Waarom is regelmatig uw dak reinigen belangrijk?

Bladeren, mos en ander vuil blijft op het dak liggen en zorgen voor verstopping van de afvoeren. Zo’n 80% van de lekkages ontstaat door vuile daken en een verstopte afvoer. Met een regelmatige schoonmaakbeurt van u dak kunt u deze problemen voorkomen. Daarom zijn het dak reinigen en het schoonhouden van de afvoeren belangrijke onderhoudstaken. Een schone afvoer en dak voeren hemelwater probleemloos af.

Dak reinigen voorkomt schade door vuil

Door mos, bladeren en vuil te lang op het dak te laten, loopt u het risico dat uw dakbedekking poreus wordt. Zuren uit de bladeren en andere rommel tasten de dakbedekking aan waardoor er kleine gaatjes, barstjes en scheurtjes ontstaan. Uiteindelijk worden deze beschadigingen groter en veroorzaken ze lekkages. Bovendien kan de afvoer verstopt raken met vuil, wat de kans op lekkage ook verhoogt.

Door op tijd met dak reinigen aan de slag te gaan beschermt u het dak tegen deze problemen. Bovendien kunt u het dak controleren op slijtage en schade tijdens het dak schoonmaken. Verwijder mos, bladeren en andere rommel daarom op tijd. Goede dakreiniging verlengt de levensduur van uw dak.

Voorkom stilstaand water op plat dak door dak reinigen

Dakreiniging

Aangezien rommel zoals mos en bladeren de dakbedekking aantasten en zo lekkages veroorzaken, is regelmatige dakreiniging essentieel. Afhankelijk van het type dakbedekking en de soort vervuiling kiest u een plan van aanpak voor het dak schoonmaken. Ook de dakgoten neemt u mee bij dakreiniging.

Zelf dak reinigen door mos en blad te verwijderen

Mos, algen en bladeren kunnen de bedekking van uw dak poreus. Bij poreuze dakbedekking kan regenwater in de dakbedekking trekken en bij vrieskou zorgt dit voor barsten in de dakbedekking waardoor de schade groter wordt. Hoe langer dit aanhoudt, hoe groter de problemen worden. Op tijd dak reinigen voorkomt aantasting van de dakbedekking.

Dak schoonmaken met hogedrukreiniger

Uw dak reinigen, van bladeren ontdoen en ontmossen kunt u zelf doen met behulp van een hogedrukreiniger. Zorg ervoor dat de druk niet te hoog staat, om schade aan de dakbedekking of dakpannen te voorkomen. Bij dakreinging werkt u van boven naar benden. Is het hele dak vrij van vuil, spoel het dan nog een keer na met schoon water.

Dakgoot reinigen

Na verloop van tijd kan de dakgoot verstopt raken door bladeren, mos en ander vuil dat de doorgang blokkeert. Het schoonmaken van de dakgoot hoort bij de taken van dak reinigen. Een verstopte afvoer zorgt niet alleen dat er water op een plat dak blijft staan, maar een dakgoot kan door het gewicht van de verstopping zelfs losraken van de buitenmuur. Begin daarom op tijd met uw afvoer en dakgoot reinigen.

Dakdekkersdiensten

Van een spoedreparatie na een lekkage tot het vervangen van een compleet dak: Spanhak Dakwerken heeft jarenlange ervaring met alle soorten daken. Naast het vervangen van platte daken, kunt u bij ons terecht voor:

Spanhak Dakwerken: dakdekker in Flevoland en Noord-Holland

Spanhak Dakwerken is als dakbedekkingsbedrijf voornamelijk werkzaam in Lelystad, AmstelveenAmsterdamAlmereDrontenSwifterbant en Hilversum. Heeft u direct hulp nodig bij stormschade, wilt u uw dakbedekking laten vervangen of heeft u een nieuw schoorsteen nodig? We denken graag met u mee voor een passende oplossing. Ook zijn we in te schakelen voor het regelmatig onderhouden van uw dak. Kijk voor meer informatie daarover op de pagina over ons voordelige onderhoudsabonnement.

Vrijblijvende offerte aanvragen

De specialisten van Spanhak Dakwerken helpen u graag bij het berekenen van de totaalprijs van een nieuw plat dak. De prijs hangt af van meerdere factoren zoals de grootte van uw dak, het isolatiemateriaal dat we gebruiken en de mogelijke sloopwerkzaamheden. Vraag een offerte aan via het onderstaande formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Spanhak dakwerken bv

Kempenaar 01 14

8242 BA Lelystad

Telefoon: 0800 22 55 444

Mobiel: 06 557 71693

E-mail: info@spanhakdakwerken.nl

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Kempenaar 01 14
8242 BA Lelystad

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem