Dakonderhoud

Spanhak onderhoudsabonnement: Geld besparen!

Wellicht is het onderhouden van uw dak geen onderwerp dat u dagelijks bezighoudt. Toch is een goede staat van onderhoud hiervan noodzakelijk als u het dak jarenlang zonder problemen wilt gebruiken. Het is daarom verwonderlijk dat dakonderhoud vaak tot het laatste moment wordt uitgesteld of nog erger: dat er pas aan onderhoud wordt gedacht als er reeds schade en overlast is ontstaan. Eigenlijk een vreemde situatie. Iedereen weet dat zaken in gebruik aan slijtage onderhevig zijn. Niemand zal zich afvragen of een auto onderhouden moet worden. Waarom doen sommigen dat dan wel als het gaat over het onderhoud van hun daken?

Waarom een Preventie – onderhoudsabonnement?

Om een duurzame waterdichtheid te kunnen realiseren, heeft ook het dak regelmatig onderhoud nodig. Afhankelijk van het toegepaste dakbedekkingssysteem, de toegepaste materialen, ligging (bijvoorbeeld direct onder bomen) en afschot, zal het dak zeker gaan vervuilen.

Een duurzaam dak is niet alleen afhankelijk van het ontwerp en de uitvoering. Ook het gebruik en beheer zijn van groot belang voor het blijvende behoud van de waterdichte functie.
Een plat dak ligt vaak niet in het zicht en de kans dat er slecht naar wordt omgekeken is reëel aanwezig. Daardoor kunnen er voor de eigenaren en gebruikers van de onderliggende ruimtes nare situaties en gevolgschades ontstaan. Om dit te voorkomen moet het dak worden ontdaan van vuilophopingen en moeten eventuele problemen (bv mechanische beschadigingen) direct hersteld worden, voordat er schade kan ontstaan.

Wat kan er misgaan zonder dakonderhoud?

De dakbedekking staat bloot aan weer, wind en zon. Grote temperatuur-schommelingen zorgen ervoor, dat de dakbedekking er flink van langs krijgt. Door regelmatig de dakdekker te vragen het dak te controleren en zwakke punten te verbeteren, kan veel schade worden voorkomen en kan de levensduur van de bedekking aanzienlijk worden verlengd. Wat op dit moment met een kleine ingreep kan worden verholpen, zou op een later tijdstip, wanneer dit achterwege wordt gelaten, er de oorzaak van kunnen zijn, dat een grote, dure renovatie nodig zal zijn om alles weer in orde te krijgen.

Het Preventie-onderhoudsabonnement van Spanhak Dakwerken houdt in:

  • Het schoonmaken van het dak, het schoonmaken van uw dakgoten, het ontstoppen van afvoeren.
  • Kleine reparaties worden onmiddellijk KOSTENLOOS uitgevoerd. Voor grotere reparaties wordt er eerst contact met u opgenomen.
  • Het afvoeren van vuil.
  • Bijzonderheden zullen altijd schriftelijk, danwel mondeling worden gemeld.

Ieder jaar komen wij in de maanden november/december voor onderhoud.

Werkgebied dakdekkers

Onze dakdekkers zijn onder andere werkzaam in onderstaande plaatsen.

Dakonderhoud werkzaamheden

Een van de werkzaamheden waarmee onze dakdekkers u graag van dienst zijn, is dakonderhoud. Onze dakdekkers controleren uw dakbedekking op beginnende slijtage en beschadigingen tijdens het uitvoeren van het dakonderhoud. Bij beschadigingen en slijtage kunt u bijvoorbeeld denken aan kleine scheurtjes en barstjes, maar ook gaatjes in de dakbedekking. Zeker wanneer u in de buurt van bomen woont kunnen zulke beschadigingen na verloop van tijd ontstaan door vallende takken die tijdens een storm uw dakbedekking aantasten. Maar ook ouderdom kan zorgen voor kleine beschadigingen waar dakonderhoud aan te pas moet komen.

Wij raden aan om eens per jaar dakonderhoud uit te laten voeren aan uw dakbedekking en het houtwerk van uw dak. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit komen we ieder jaar in november of december bij u langs voor dakonderhoud. Zo blijft uw dak in uitmuntende staat en bent u er zeker van dat u minimaal risico op lekkage loopt.

Wat zijn de kosten van dakonderhoud?

Voor een bedrag vanaf slechts € 150,00 excl. 21% BTW per jaar heeft u een onderhoudscontract voor uw dak. Als één van de belangrijkste onderdelen van uw huis is het verstandig om uw dak goed te onderhouden. Door regelmatig dakonderhoud te laten uitvoeren voorkomt u onder andere schade aan uw dak en daarmee eventuele lekkages.

Als u benieuwd bent naar de exacte kosten van dakonderhoud voor uw woning of bedrijfspand dan maken we graag een berekening voor u. Ieder dak is namelijk anders en dit zorgt ervoor dat we geen standaardprijs hanteren. Onderhoudscontracten beginnen vanaf € 150,00. Bij uw persoonlijke berekening kijken we eerst om wat voor woning of pand het gaat. Daarnaast kunt u kiezen welke dakonderhoud werkzaamheden u wilt laten uitvoeren tijdens het jaarlijkse dakonderhoud. Hiervoor kunt u in overleg gaan met onze dakdekkers.

Passend advies dakonderhoud van Spanhak Dakwerken

Spanhak Dakwerken geeft u graag een passend advies op maat. Ieder dak is anders en daarom geven we u graag meer informatie over het uitvoeren van dakonderhoud voor uw situatie. We overleggen met u over de staat van uw dak en hoe vaak dakonderhoud nodig is om het dak van uw pand lekkage en schadevrij te houden. Daarnaast kijken we op welke manier we het onderhoud aan uw dak het beste kunnen aanpakken. Alle vragen ten aanzien van uw dak kunt u met onze dakdekkers bespreken.

Neem gratis contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Kempenaar 01 14
8242 BA Lelystad

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem