Levensduur zinken dakgoot

Een zinken dakgoot is een van de meest populaire dakgoten en wordt tegenwoordig vaak toegepast. Zinken dakgoten zijn namelijk bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden en zijn kostentechnisch ook een interessante optie. Wanneer u een dakgoot zoekt met een lange levensduur, is een zinken dakgoot daarom erg geschikt.

Een zinken dakgoot gaat gemiddeld 25 jaar mee

Als u een nieuwe zinken dakgoot plaatst, zal hij 20 – 30 jaar meegaan. Een zorgvuldig en regelmatig onderhoud van dakgoten zorgt ervoor dat u de levensduur verlengt en daarom raden we aan om minimaal jaarlijks – maar liever halfjaarlijks – de dakgoten te reinigen en te inspecteren. Hierdoor profiteert u van de volgende voordelen:

  • De levensduur van uw zinken dakgoot wordt aanzienlijk verlengd
  • U heeft minder kans op water- en stankoverlast
  • De dakgoot zal minder snel doorbuigen
  • U heeft minder kans op een verstopte afvoer

Wanneer moet ik een zinken dakgoot reinigen?

In de herfst wordt de dakgoot overspoeld met bladeren en daarom kunt u de dakgoot het beste rond oktober/november reinigen en controleren. We adviseren om de dakgoot in ieder geval schoon te maken voordat vorst wordt verwacht. Door de ophoping van herfstbladeren blijft water in de dakgoot liggen. Wanneer het vriest, kunnen de lasnaden knappen waardoor de dakgoot zal doorbuigen. Ook is het mogelijk dat hierdoor lekkage ontstaat.

Wat kost het vervangen van een zinken dakgoot?

De prijzen van dakgoten lopen zeer uiteen en dat heeft vooral te maken met het gekozen materiaal en de lengte van de dakgoot. Aangezien wij al meer dan 25 jaar ervaring hebben in het werkveld en een nauwe samenwerking hebben met diverse leveranciers, zijn wij in staat om de materialen voor een gunstige prijs in te kopen. U profiteert hierdoor van een topkwaliteit zinken dakgoot voor een zeer scherpe prijs.

Waarom kiezen voor Spanhak Dakwerken?

Spanhak Dakwerken is een allround dakdekkersbedrijf uit Lelystad. We werken voor klanten uit Amsterdam, Hilversum, Amstelveen, Lelystad, Almere, Dronten, Swifterbant en heel Flevoland. Met meer dan 25 jaar ervaring in het vak weten we exact wat het beste is voor uw dak.

Tip: zorg dat uw dak regelmatig wordt onderhouden door ons voordelige onderhoudsabonnement.

Meer weten over het vervangen of onderhouden van zinken dakgoten?

Neem dan contact met ons op voor advies of een afspraak: 0800 2255 444.