Dakpannen vervangen

Dakpannen zijn door hun kwaliteit en levensduur een van de meest gebruikte soorten dakbedekkingen. Ook al gaan dakpannen vaak tot wel 70 jaar mee, toch dienen ze om de die 70 jaar vervangen te worden om lekkages te voorkomen. Ook kan het gebeuren dat dakpannen tussentijds stukgaan. Bent u van plan om uw dakpannen te vervangen? Laat ze vervangen door Spanhak Dakwerken, dakdekker met ruim 25 jaar ervaring.

Spanhak Dakwerken is dakwerkspecialist in de regio Amsterdam, Amstelveen, Hilversum, Almere en Lelystad en komt graag met u in contact om meer informatie te geven over het vervangen van uw dakpannen.

Waarom Spanhak Dakwerken?

  • U ontvangt vooraf een duidelijke offerte
  • Ruim 25 jaar dakwerkspecialist
  • Al vele daken voorzien van nieuwe dakpannen
  • Binnen een paar uur ter plaatse bij spoedgevallen

Dakpannen vervangen kosten

Elke klus is anders en daarom is het moeilijk om een vaste prijs te noemen voor het vervangen van dakpannen. De prijs voor het vervangen van dakpannen wordt onder andere bepaald door het soort dak en de hoeveelheid dakpannen die vervangen moet worden. Spanhak Dakwerken maakt daarom per klus een offerte op maat. Vraag meteen een offerte aan via de onderstaande knoppen of via het offerteformulier.

Wanneer moet ik mijn dakpannen vervangen?

De meeste dakpannen gaan zo’n 70 jaar mee voordat ze aan vervanging toe zijn. De exacte levensduur van dakpannen hangt af van verschillende factoren. Een dakpan kan door weersomstandigheden (regen, wind en ijs), door mos- en algenaanslag en door de locatie van uw huis eerder het einde van zijn levensduur bereiken. Dakpannen dienen dan zo snel mogelijk vervangen te worden, voordat ze scheuren en uiteindelijk voor lekkages zorgen. Spanhak Dakwerken komt graag langs om uw dakpannen te inspecteren.

Voordelen van nieuwe dakpannen

Het grootste voordeel van nieuwe dakpannen is dat ze de kans op lekkages verkleinen. Daarnaast zien nieuwe dakpannen er vaak mooier uit dan oude dakpannen: ze geven uw huis een compleet nieuwe uitstraling. Dakpannen worden tegenwoordig steeds sneller gelegd, vooral als u het door een ervaren dakdekker laat doen.

Soorten dakpannen

In Nederland zijn er twee veelgebruikte soorten dakpannen: betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Beide soorten zijn uiterst geschikt voor op het dak. Hieronder leest u over de verschillen.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen hebben een glad oppervlak, waardoor het dak langer alg- en mosvrij blijft. Een glad oppervlak bevordert daarmee de levensduur van de dakpannen. Ook geeft het uw huis een mooie, moderne uitstraling. Betonnen dakpannen zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Betonnen dakpannen zijn goedkoper dan keramische dakpannen. Daarnaast zijn ze maatvast: ze krimpen niet en zetten niet uit bij extreem lage of hoge temperaturen.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen gaan langer mee dan betonnen dakpannen. De glazuurlaag beschermt dakpannen tegen algen en mossen. Wist u dat keramische dakpannen die te koop zijn in Nederland worden gemaakt van klei uit de Hollandse rivieren?

Keramische dakpannen gaan tot wel 100 jaar mee en hebben daarmee een langere levensduur dan betonnen dakpannen. Ook zijn keramische dakpannen ecologisch: na het recyclen worden ze gebruikt als gravel voor tennispleinen.

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.
- W. Uijlen

Dakpannen onderhouden

Door dakpannen regelmatig te (laten) onderhouden, beperkt u de kans op beschadigingen tot een minimum. De beste manier om dakpannen te beschermen is door ze regelmatig schoon te maken en aanslag te verwijderen. Het wil nog wel eens voorkomen dat er mos op de dakpannen groeit. Door dit tijdig te verwijderen, verkleint u het risico op een lekkage. Mos kan er namelijk voor zorgen dat het water niet meer goed weg kan stromen, waardoor er sneller een lekkage ontstaat.

Dakpannen onderhoudt u door ze regelmatig met een hogedrukspuit en heet water schoon te maken. Dit kunt u het beste door een gespecialiseerde dakdekker laten doen. Spanhak Dakwerken heeft hier veel ervaring mee en komt graag uw dakpannen schoonmaken.

Waar is Spanhak Dakwerken actief?

Spanhak Dakwerken is als dakdekker al meer dan 25 jaar actief in de regio Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Woont u niet in deze regio, maar wilt u wel gebruikmaken van onze dakdekkersdiensten? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Andere dakdekkersdiensten

Van het met spoed vervangen van een paar dakpannen tot het vervangen van alle dakpannen op uw dak: Spanhak Dakwerken heeft jarenlange ervaring met alle soorten daken en komt graag in contact om uw wensen te bespreken. Naast het vervangen van dakpannen kunt u bij ons terecht voor:

Neem contact op

Heeft u vragen over dakpannen of over de diensten van Spanhak Dakwerken of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan via de onderstaande knoppen contact op met onze specialisten.