Dakkapellen bekleden

Als uw dakkapel toe is aan een renovatie, kan Spanhak Dakwerken de herbekleding van de wanden en het dak voor u uitvoeren. Het dak bekleden wij met bitumen. Bitumen wordt al ruim 2.000 jaar gebruikt voor het waterdicht maken van oppervlakken. Vroeger gebruikte men bitumen om schepen waterdicht te maken, tegenwoordig is het materiaal zeer populair als dakbekleding. Het materiaal is het overblijfsel van het distilleren van aardolie. Bitumen heeft een lange levensduur en houdt uw dakkapel en platte dak tot wel 25 jaar waterdicht.

Voor het bekleden van de zijkanten van de dakkapel heeft u meer opties dan voor het dak. De meest gekozen bekledingen zijn:

  • Kunststof. De populairste bekleding van de zijkanten van een dakkapel zijn kunststof geveldelen. Het grote voordeel hiervan is dat deze vorm van dakkapelbekleding vrijwel geen onderhoud vergt. Ook is deze soort bekleding verkrijgbaar in diverse kleuren.
  • Multiplex. Het multiplex geeft uw dakkapel een mooie, egale uitstraling. De houtsoort is daarnaast in elke gewenste kleur te beschilderen. Het nadeel van deze bekleding is de mate van onderhoud: het hout dient regelmatig schoongemaakt te worden.

Wilt u uw dakkapel laten renoveren? Spanhak Dakwerken heeft al ruim 25 jaar ervaring in het bekleden en renoveren van dakkapellen en geeft u graag advies. Bel met 0800 2255 444 of vul het contactformulier in.

 

Andere dakdekkersdiensten

Ons werkgebied