Isolatiedaken

Isolatiemateriaal vormt, naast de waterkerende laag, een belangrijk element van het dakbedekkingpakket.

Bijkomend voordeel is het (woon)comfort dat gedurende de zomermaanden aanzienlijk verbetert. De hoge buitentemperaturen zijn veel minder van invloed op het binnenklimaat. Eventuele kosten voor airconditioning worden verlaagd door een goed pakket isolatie.

Als u uw dak laat isoleren verliest u minder warmte in de winter waardoor uw stookkosten aanzienlijk zullen dalen.

ROYALPUR (HR)

Royalpur HR is een plaat van kunststof hardschuim die aan beide zijden is voorzien van een cachering van gebitumineerd glasvlies. Dankzij een zeer specifieke productiemethode en grondstoffenselectie heeft Royalpur HR een isolatiewaarde die duidelijk boven die van polyurethaan ligt. De warmtegeleidingscoëfficiënt is 0,025 W/mK en dit heeft tot gevolg dat een dikte van 63 mm volstaat voor een warmteweerstand van 2,5 m2K/W. De platen met een dikte van 75 en 100 mm hebben een warmteweerstand van resp. 3,0 en 4,0 m2K/W.

De systemen waarin polyurethaan kan worden toegepast zijn sterk afhankelijk van de cachering van de platen. Gebitumineerd glasvlies biedt de mogelijkheid om de platen met warme bitumen te verkleven aan de ondergrond en vervolgens de bitumineuze dakbedekking partieel te verkleven op de isolatie. Zowel een eenlaags systeem met Royalgum Fusion als tweelaagse systemen met een geperforeerde onderlaag zijn toepasbaar.
De overige cacheringen kunnen worden toegepast in losgelegde systemen met ballast of in mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen. De waterdichte laag kan zowel van bitumineuze banen als van kunststof banen worden gemaakt.

ROYALPIR

Royalpir wordt geproduceerd door polyisocyanuraat tussen twee lagen aluminiumfolie te laten opschuimen tot de gewenste dikte. Het resultaat is een vlakke, harde kunststof plaat met een bijzondere isolatiewaarde en een goede begaanbaarheid. Royalpir, bij uitstek geschikt voor renovatie en in lichte constructies, wordt toegepast in systemen waarbij de dakbedekking mechanisch wordt bevestigd of in losliggende systemen met ballast. Zowel eenlaagse als tweelaagse systemen kunnen worden toegepast.

KOOLTHERM K1

Optimale isolatie van warmte wordt verkregen door met zo min mogelijk materiaal zoveel mogelijk stilstaande lucht te creëren. Kooltherm K1 is een kunststofschuim waarbij deze theoretische opgave praktisch tot een zeer goed resultaat heeft geleid.

De Kooltherm K1 platdakplaat wordt toegepast op betonnen, stalen of houten daken onder enkel- en meerlaagse bitumineuze dakbedekking en enkellaagse kunststof dakbedekkingen welke mechanisch bevestigd zijn.

Taurox

Een zeer brandveilige isolatielaag wordt aangebracht met steenwol. De meest opvallende eigenschappen van steenwol, naast de brandveiligheid, zijn de ongevoeligheid voor temperatuurbelasting, de damp-open structuur waardoor blaasvorming nagenoeg onmogelijk is en de grote afpelweerstand en drukvastheid.

Rockwool produceert verschillende typen steenwol dakplaten:

Taurox Duo

Drukvaste onbrandbare dakisolatieplaat van steenwol met verbeterde beloopbaarheidspresentatie. Geïntegreerde harde toplaag door gepatenteerde Dual Density Technology. Verkrijgbaar zowel onbekleed als éénzijdig geïmpregneerd met bitumen en éénzijdig bitumen geïmpregneerd met een afwerking van een polypropyleen wegbrandfolie.

Taurox Rhinox

Zeer goed beloopbare onbrandbare dakisolatieplaat van steenwol met geïntegreerde extra harde toplaag, een harde middenlaag en een stevige onderlaag. Geproduceerd op basis van de gepatenteerde Triple Density Technology.

Taurox D

Onbrandbare dakisolatieplaat met extra hoge druksterkte. Toepasbaar voor geballaste afdichtingen.

Taurox Delta

Op afschot gezaagde drukvaste dakisolatieplaat van steenwol met geïntegreerde harde toplaag. Verkrijgbaar zowel onbekleed als éénzijdig bitumen geïmpregneerd met een afwerking van een polypropyleen wegbrandfolie.

Voor detail informatie, download de folder.

Andere dakdekkersdiensten

Het werkgebied