Dakgoot repareren

Spanhak Dakwerken is de professional voor het repareren van uw dakgoot. U krijgt bij ons totale service. Zo repareren we niet alleen uw dakgoot, maar maken we ook de afvoergoten schoon. Uw dakgoot wordt gerepareerd met hoogwaardige materialen en binnen korte tijd heeft u een dakgoot die zo goed als nieuw is. Spanhak Dakwerken repareert al ruim 25 jaar dakgoten in de regio AmsterdamAmstelveenHilversumAlmereDrontenSwifterbant en Lelystad. Neem voor een offerte op maat contact op via de onderstaande knoppen.

  • 25+ jaar ervaring als dakdekker in Flevoland en Amsterdam
  • Totale service: dakgoot nakijken, schoonmaken en repareren
  • Onderhoudsabonnement vanaf € 150,- per jaar
  • Voor spoedgevallen binnen een paar uur ter plaatse

Bekijk onze pagina met afgeronde projecten voor een greep uit de door ons uitgevoerde projecten. Spanhak Dakwerken heeft door de jaren heen een groot klantbestand opgebouwd.

Snel dakgoot laten repareren in Amsterdam en Flevoland

Het is belangrijk om een lekkende dakgoot zo snel mogelijk te laten repareren. Wanneer bijvoorbeeld een zinken dakgoot gaat lekken, kan het regenwater tegen uw gevel komen en doorslaan naar de binnenmuur. Dat zorgt voor vochtproblemen, denk aan schimmels. De beste oplossing is om uw dakgoot te laten vervangen of repareren door een ervaren dakdekker. Bel 0800 22 55 444 of e-mail naar info@spanhakdakwerken.nl voor meer informatie over het laten vervangen en repareren van een dakgoot.

Dakgoot repareren of vervangen?

We kunnen de dakgoot repareren of vervangen, maar dat is volledig afhankelijk van de staat van de dakgoot. Onze ervaren dakdekkers voeren een grondige inspectie van uw dakgoot uit en geven advies over de nodige werkzaamheden voordat we aan de slag gaan met uw dakgoot. Als de dakgoot in erg slechte staat is dan zijn de aangetaste plekken in de dakgoot te groot of te veel om nog tot reparatie over te gaan. In dat geval adviseren we vervanging van de dakgoot. Een reparatie is vaak een tijdelijke oplossing, want meestal is het eerste lek het begin van meerdere kleine beschadigingen door slijtage en volgen er dus meer lekken. Heeft u een dakgoot reparatie of nieuwe dakgoot nodig? Wij repareren en vervangen zinken dakgoten voor u.

Dakgoot reparatie: verstoppingen verhelpen

Dakgoten kunnen verstopt raken op ieder punt in de goot. Bladeren of ander vuil kunnen de dakgoten of regenpijpen verstoppen. Deze verstopping kan overal zitten, van het midden van de goot tot aan de onderkant van de regenpijp. Bij verstopping van de dakgoot blijft er water staan; de dakgoot raakt gevuld met water en dit overbelast de goot. Overbelasting kan tot verzakking van de dakgoot leiden.

Bij rechte dakgoten of regenpijpen is het risico kleiner, daardoor vormen deze goten een minder groot probleem dan bochten of hoeken. Elke bocht is een plek waar verstopping gemakkelijk ontstaat. Ook kan het zijn dat het uiteinde van de dakgoot verstopt raakt bij het gat dat naar de regenpijpen leidt. Spanhak Dakwerken onderzoekt waar het probleem zich bevindt en verwijdert de verstopping voor u. In sommige gevallen moeten we tijdens de dakgoot reparatie de regenpijp en goot demonteren om deze volledig van vuil te ontdoen.

Dakgoot verstopping voorkomen

Voorkomen is beter dan (laten) repareren. Vrijwel elke woning heeft te maken met regen, sneeuw, bladeren en ander vuil dat in de dakgoot terecht komt. Als gevolg daarvan kan in de dakgoot ook mos groeien. Dit alles zorgt ervoor dat de afvoer van regenwater wordt gehinderd. Maak daarom uw dakgoot twee keer per jaar schoon, of laat het doen door Spanhak Dakwerken. Een rooster die de dakgoot schoon houdt of een bladafscheider die in de HWA-buis wordt geplaatst, kunnen ook uitkomst bieden. Wij geven u graag advies over het beschermen van uw dakgoot.

Dakgoot laten reinigen

Door het jaar heen komt er veel vuil in uw dakgoot terecht, zoals bladeren en takjes. Wanneer u dit niet tijdig oppakt en uw dakgoot niet meteen laat reinigen, bestaat de kans dat het leidt tot schade aan uw huis. Door uw dakgoot te laten reinigen door Spanhak Dakwerken voorkomt u verstoppingen, lekkages en ongedierte.

 

Dakgoot lekt, wat nu?

Een lekke dakgoot dient zo snel mogelijk gerepareerd te worden. Spanhak Dakwerken kan met professioneel apparatuur binnen een mum van tijd ontdekken waar de lekkage zit en waardoor het lek is veroorzaakt. Hierdoor kan de dakgoot heel doelgericht worden gerepareerd zonder dat er meteen een compleet nieuwe dakgoot aangebracht moet worden. Een lekke dakgoot kan meer oorzaken hebben. Lekt uw dakgoot? Dan kan dat bijvoorbeeld komen doordat de dakgoot zeer oud is. In dit geval dient de gehele dakgoot vervangen te worden. Ook kan het komen doordat de dakgoot verstopt is en het regenwater daarom niet goed afgevoerd wordt.

Mijn dakgoot lekt: moet ik meteen iemand inschakelen?

Een dakgoot die lekt is niet altijd meteen zichtbaar. Wanneer u merkt dat uw dakgoot lekt, dan is het goed om zo snel mogelijk Spanhak Dakdekker in te schakelen. Het kan namelijk zo zijn dat de dakgoot al een flinke tijd lekt. Hierdoor kan ernstige waterschade aan uw woning of appartement ontstaan, waardoor er schimmelplekken ontstaan. Het herstellen van deze schade kost meer moeite en geld dan dat de lekke dakgoot wordt gerepareerd.

Helling dakgoot corrigeren

Waterstilstand in dakgoten ontstaat wanneer het water niet meer in de richting van de regenpijpen beweegt. In sommige gevallen kan het water zelfs terugstromen. Dat merkt u wanneer er overstromingen ontstaan. Als het water niet is gestopt met stromen door een verstopping, komt dit meestal omdat de helling van de dakgoot niet voldoende is om het water naar de regenpijp te verplaatsen.

Een van de oorzaken hiervan is dat de goten verkeerd geïnstalleerd zijn. Het is ook mogelijk dat de goten in één deel van de loop loskomen. Ook daardoor kan de helling dakgoot onvoldoende zijn om het water door te laten lopen. Als het boeiboord het begeeft, kan dat de helling van de goten veranderen. Als een van deze problemen bij uw dakgoot voorkomt, repareert Spanhak Dakwerken dit voor u. Over het algemeen zullen we de dakgoot en de bevestigingsbeugels moeten verwijderen. Bij dakgoot reparatie installeren we de goot en beugels opnieuw. Bij het terugplaatsen installeren we de gootbeugels zodat de dakgoot de juiste helling krijgt.

Zinkrenovatie: zinken dakgoot repareren

Wij repareren alle soorten dakgoten, waaronder ook zinken dakgoten. De reparatie van zinken dakgoten doen we ook weer met zink. Meestal ontstaat het lek in een zinken dakgoot ten gevolge van een zwakke of beschadigde soldeernaad. Als er te veel spanning op de soldeernaden staat kunnen ze knappen. De zinken dakgoot repareren doen we door opnieuw te solderen of door een coating aan te brengen met vloeibaar zink. Zinkrenovatie materiaal gebruiken we ook om kleine gaten en haarscheuren te dichten.

Periodiek onderhoud door Spanhak Dakwerken

Om de lekkage van dakgoten te voorkomen, dient u twee keer jaarlijks de dakgoot schoon te maken. Aangezien dit een hele klus kan zijn, loont het vaak om dit door een specialist te laten doen. Spanhak Dakwerken komt daarom graag langs om uw dakgoot te onderhouden. U heeft bij ons al onderhoudsabonnementen vanaf € 150,- per jaar. Daarbij maken we onder andere het dak en de dakgoten schoon en ontstoppen we de afvoeren. Kleine reparaties worden onmiddellijk en zonder bijkomende kosten uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op de pagina over onderhoud.

 

Wat kan ik laten repareren?

Vaak worden alle dakgoot reparaties samengevat onder de noemer ‘lekkage’. Dit is vaak alleen het gevolg van een dakgoot probleem. Dit zijn diverse oorzaken van lekkage die u door ons kunt laten repareren.

  • Losse dakgoot door versleten gootbeugels: de gootbeugels houden de dakgoot aan de muur, maar als deze verslijten dan zorgt dat ervoor dat de dakgoot losraakt van de muur.
  • Verstopping van de afvoer: een verstopte afvoer blokkeert de doorgang van water. Daardoor blijft water staan of loopt de dakgoot zelf over. Vooral bladerval in de herfst is een belangrijke oorzaak van verstoppingen.
  • Zink corrosie: langdurige blootstelling aan vocht, maar ook zuren uit opgehoopte boombladeren of zure regen veroorzaakt zinkcorrosie. Witte vlekken zijn een goede aanwijzing dat de zinken dakgoot aan het corroderen is.

Offerte op maat voor dakgoot reparatie

Lekt uw dakgoot en heeft u snel een reparatie nodig? Of wilt u uw dakgoot laten controleren en schoonmaken? Spanhak Dakwerken maakt voor elke klus een offerte op maat. Neem contact op via de onderstaande knoppen voor een offerte op maat of om vragen te stellen over onze diensten. We staan u graag te woord.

Andere dakdekkersdiensten

Van het vervangen van een compleet dak tot een spoedreparatie na een lekkage: Spanhak Dakwerken heeft jarenlange ervaring met alle soorten daken. Naast het vervangen van platte daken, kunt u bij ons terecht voor:

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Kempenaar 01 14
8242 BA Lelystad

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem